Annonce

Annonce

Lasse Andersen fra Grød får overakt Produktprisen ved Sol over Gudhjem

Stifter og direktør Lasse Andersen fra Grød modtog i 2023 Produktprisen i kategorien Mad. Nu efterlyser Coop kandidater til Produktprisen 2024, som i år flytter til København. Foto: Jakob Brandt

Coop efterlyser innovative fødevarer til Produktprisen 2024

Sammen med Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, leder SuperBrugsen, Kvickly og Coop efter innovative kandidater til Produktprisen 2024.

Siden 2014 har hundredevis af små aktører og passionerede gastronomer tilmeldt deres produkter til Produktprisen, der sætter fokus på kvalitet, innovation og lokal forankring. Det er nu muligt at tilmelde varer til Produktprisen 2024.

Tidligere blev prisen uddelt i samarbejde med Irma-kæden, men nu kåres årets vindere med kæderne SuperBrugsen, Kvickly og Coop som sponsorer og partnere af konkurrencen.

"Vi er glade for at indgå partnerskabet med Sol over Gudhjem om Produktprisen 2024. Vi har altid fulgt vinderne af konkurrencen nøje, da det er et kvalitetsstempel for gode produkter. Med samarbejdet ønsker vi at støtte udviklingen af danske fødevarer og give fremtidens madiværksættere mulighed for at inspirere både danskerne og vores kunder med nye smagsoplevelser, siger kategoridirektør Jeff Salter, Coop.

Et stort skulderklap

Grød-kæden Grød med stifter og direktør Lasse Andersen i spidsen vandt Produktprisen 2023 i kategorien Mad, hvilket han tilskriver stor betydning:

Produktprisen 2024

Producenter kan tilmelde varer i tre kategorier:

  • Mad

  • Drikke

  • Konfekture
    På tværs af de tre kategorier bliver der givet en pris for Innovation

  • Produkter til Produktprisen skal tilmeldes konkurrencen senest 24. april 2024. Du kan læse mere og tilmelde sit produkt her

”At vinde Produktprisen er den største anerkendelse, man kan opnå her i Danmark. Det har været enormt værdifuldt at få et skulderklap fra nogle af landets bedste kokke. Det giver en troen på, at man har gang i det rigtige, og lysten til at blive ved med at udvikle,” siger Danmarks grødnørd nummer et.

I forbindelse med konkurrencen smager og vurderer et ekspertpanel med nogle af Danmarks mest anerkendte kokke og fagfolk på alle tilmeldte produkter. Dommerne udvælger tre produkter til finalen i kategorierne: Mad, Drikke, Konfekture og Innovation. Under finalen kåres også ”Publikumsprisen”, der gives til den producent der har opnået flest stemmer blandt publikum i Gudhjem og kunderne i SuperBrugsen, Kvickly og Coop.

Alle får feedback

”Vi håber at få mange tilmeldinger til Produktprisen 2024 fra hele landet. Vi har set, hvordan tidligere vindere har løftet deres produkter til at blive et produkt fra ’øverste hylde’. Men det er ikke kun vinderne, der går hjem med respons fra dommerpanelet. Alle producenter får kvalificeret feedback på videreudviklingen af deres tilmeldte produkter fra nogle af Danmarks dygtigste kokke, sommelierer og indkøbere, og det er virkelig uvurderligt at få hjælp fra nogle af landets bedste fagfolk, når man er en lille producent,” siger Mikkel Marschall, direktør af Sol over Gudhjem.

Finalen rykker til København

Grundet den stigende interesse for Produktprisen rykkes årets finale til København for at sætte mere fokus på producenterne og deres produkter. Finalisterne deltager stadig til markedet under Sol over Gudhjem, hvor de har mulighed for at møde nye kunder, samt sælge deres produkter.

”Vi har rykket finalen til København, så producenterne får mere synlighed. Programmet til Sol over Gudhjem er efterhånden ved at være tætpakket med de tre kokkekonkurrencer (hoved-, dessert- og kantinekonkurrencen red.), og Produktprisen var simpelthen ved at vokse ud af Gudhjem. Derfor giver vi Produktprisen sin egen platform, så vi rigtig kan hylde producenterne og deres produkter,” siger Mikkel Marschall.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter